RECEPTAI
Pasigaminkite namuose
Jautienos guliašas
Pats paprasčiausias jautienos patiekalas, kuriam tinka bet kuri jautienos dalis: kumpis, mentė, kryžmė ar sprandinė.
Jums reikės:
- 1kg bet kokios jautienos raumens mėsos;
- 4 svogūnai;
- 3 skiltelės česnako;
- 2 morkos;
- 50g alyvuogių aliejaus;
- druskos, maltų pipirų;
- 2 lauro lapų;
- vandens troškinimui.
Mėsą nusausinkite, supjaustykite gabaliukais, bet ne itin smulkiais. Keptuvę gerai įkaitinkite, supilkite aliejų ir porcijomis dėkite kepti jautieną. Svarbu nesudėti visų jautienos gabalėlių vienu metu, nes tada mėsa ne apskrus, o troškinsis savo sultyse, o mes to nenorime. Mėsą apverskite, kad apskrustų iš visų pusių. Pasūdykite ir pabarstykite maltais pipirais. Apkepusius gabalėlius išimkite į dubenį ir dėkite kepti kitą porciją mėsos.
Kai mėsos gabaliukai bus apkepinti, dėkite į tą pačią keptuvę svogūnus, supjaustytus pusžiedžiais, kiek vėliau ir susmulkintus česnakus. Toje pačioje keptuvėje kiek pakepinkite ir stambiai supjaustytas morkas.
Apkepintą mėsą ir daržoves sudėkite į puodą (geriausia storadugnį), užpilkite stikline vandens ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 1,5 val. Patikrinkite, ar mėsa suminkštėjo ir taip reguliuokite troškinimo laiką. Paruošta mėsa turėtų tirpti burnoje. Paragaukite, ir jei trūksta, įdėkite druskos ir pipirų.
Šaukštą miltų sumaišykite su 100g šalto vandens, kad neliktų gumuliukų ir supilkite į troškinį. Sudėkite lauro lapus. Padažui sutirštėjus, pavirkite dar apie 5 minutes.
Paruošta.